Assensskolen

På job igen.

Et vikariat fra påske til sommerferie – det var, hvad jeg fik tilbudt på Assensskolen. Godt nok havde jeg søgt på en anden skole i Assens Kommune, men via godt samarbejde mellem vicerne fik jeg at vide, at der var brug for en tysklærer i Assens, og det var det jeg så fik!

Dilemma.

I løbet af én dag fik jeg invitation til samtale om job som rejselærer i Island – og lovning på fuldt skema efter sommerferien! Så da jeg valgte og takkede ja til Islands-udfordringen, var det samtidigt nej-tak til fast arbejde i Assens!

På den måde kunne rejeselærerjobbet blive mit sidste – jeg var trods alt fyldt 60 og ville være 61, når jeg så skulle søge job i Danmark igen, en opgave, som skulle klares pr. distance.

Det var en gambling! Jeg vil gerne være aktiv indtil jeg kan gå på pension i 2021! Nu lod jeg mig lokke af et år på Island med gode chancer for derefter at blive sendt på efterløn.

En kringlet løsning, og lange dage i maj.

For at blive rejselærer, skal man have et job, man kan frikøbes fra. Jeg havde ansættelse til 26. juni, men ikke fra 1. august, hvor jeg skulle frikøbes!

Bare ærgerligt, Sunny Boy! Ingen job – ingen Island!

Heldigvis fik jeg snakket godt med personer, som kunne beslutte noget i Assens Kommunes skolevæsen, og fik forklaret min situation.

På skolen spurgte kolleger dagligt, hvordan det gik med forberedelserne, men de stod ligesom i stampe, så længe jeg ikke vidste, om jeg kom af sted.

Måske skulle jeg alligevel takke ja til et job efter sommerferien. Jeg havde jo mine linjefag og spændende opgaver med flygtninge-indvandrerelever i sprogcentret. Og jeg havde dejlige kolleger, en imødekommende ledelse og rare elever og befandt mig virkelig godt på Assensskolen.

Jeg havde også en 8. klasse, som jeg kunne komme til at føre op til tysk, når de kom i 9. og vi havde et fortræffeligt samarbejde og nogle skønne timer sammen. Det ville være nemt at blive.

Men eventyret ligger i Island, så det var once-in-a-lifetime: Det SKULLE prøves.

Efter nogle meget lange dage i slutningen af maj havde folk med pondus i skolevæsnet truffet en beslutning! Da min leder kaldte mig ind på kontoret, fik jeg at vide, at man – under hensyn til min og skolens situation – ville fastansætte mig pr. 1. juni 2015, så jeg dels havde et job at blive frikøbt fra OG et job, når jeg kom tilbage!

– Du skal give os besked, hvis du IKKE kommer tilbage hertil, var beskeden!

Det var fuldstændigt overvældende, og glædestårerne pressede sig på! Sikke en tillid af få! Hold da op, hvor var jeg dog privilegeret og taknemmelig!

Besked til Undervisningsministeriet, som var indviet i mine problemer: JEG KOMMER!!

Oveni fik jeg fra skolens bibliotek en masse kasserede bøger, så jeg kunne finde frilæsningsbøger jeg kunne tage med til Island til fordeling mellem de skoler, jeg skulle samarbejde med! En solskinsdag blev bøgerne sorteret, og det bliver en fin lille kasse med børne- og ungdomslitteratur af danske forfattere!

Nu var jeg i gang med at pakke!

IMG_0413

IMG_0415

IMG_0412

En tanke om "Assensskolen"

  1. Dejlig læsning! Så godt at høre, at processen endte på allerbedste vis. Glæder mig til mere læsning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *