Hospitalsmad

Mandag fik jeg en lang svømmetur i poolen. Det var frostvejr, og det gjorde fornøjelsen lidt speciel – især over vandet. Nede i vandet kunne man ikke mærke kulden, men fik man en arm eller hovedet over vand i længere tid, blev man kold.

Det blev til 24 baner i mit nye outfit: Briller og badehætte, som hindrer vand i øjne og ører.

Underligt nok må jeg have haft ryggen over vandet mens jeg svømmede! Jeg blev i hvert fald afkølet, forkølet og snottet i løbet af natten og næste dag, så der skulle noget varme til, og da er det Hospitalssuppen, som jeg har lavet mange gange, der bliver lavet.

Opskrift.

Det er lidt en reste-suppe: Tag alle de rester af løg, porrer, hvidløg, selleri, persillerod, gulerødder, kartofler, kål og tomater og skær det hele i stykker. Det behøver ikke være findelt, da det er lækkert at få store stykker grønsager i munden sammen med den suppe, der bliver.

Svits løgsorterne i olie, tilsæt resten og hæld vand ved, sammen med suppeterninger, en dåse tomater – eller en rest friske tomater, tomatkoncentrat, timian, salt og peber. Når dette får lov at snurre en lille time, er det en lækker og sund suppe, som også smager godt næste dag og dagen efter – hvis der da er mere!

Baggrunden for denne suppe er egentlig, at den er fattig på fedt og kalorier, men rig på smag og vitaminer, og ifølge min hukommelse en suppe, som hospitaler har brugt som diætmad eller slankemad eller andet, som man ikke lige forbinder med en SÅ velsmagende ting!

DSC02050

Varme.

Da det kun skulle være til mig selv, skar jeg rigeligt med hvidløg og rød chili i: 5 fed hvidløg og en hel rød chili med kerne og det hele! Ganske vist blev suppen varm af at stå på den tændte kogeplade, men chilien gav en ekstra dimension, dog uden at skade retten. Forkølelsen forsvandt.

Jeg ville lige afprøve et islandsk strejf til suppen, og skar også nogle strimler islandsk tang at putte i. Det gav suppen et stærkt strejf af hav og fisk, og det ved jeg så ikke, om jeg gør fremover – originalen står stærkest!

Tang.

Tørfisk – gerne ysi (kuller) og smør er en lækker snack. Spiser man også tang sammen med, er det ligefrem en delikatesse, som jeg spiser med velbehag. Utroligt så forskelligt den tang dog er: Perfekt til tørfisk-snack, tvivlsom i hospitalssuppen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *