Lyset

 DSC02075

Der er nu dagslys her mellem 10.00 og 16.00.

Det er egentligt okay, og ikke til at ændre! Vi møder alligevel ind ved 8-tiden og arbejder til 16.00, så dagslys er ikke en del af livet inde på skolen.

Ovenstående billede er fra halv ni, på vej til skole i morges. Efter at have fået styr på materialer til undervisningen skulle der kaffe til, inden vi i frikvarteret skulle spille i basketturneringen mod 10. klasse-

Nyd lige udsigten halv ti fra kaffistofan, lærerværelset:

DSC02079

Ikke ´ligefrem et af de grimmeste øjeblikke her!

Måske det motiverede os til faktisk at besejre 2-meterspillerne i 10. klasse: 5-7 dygtige basketballspillere, som var yderst opsatte på at få revanche for nederlaget i fodboldturneringen. Måske for opsatte: De glemte hvor gode spillere de er, og at spille sammen.

En rugbytackling på Sæmondur, en lærer,  viste hurtigt, at de ikke tålte modgang så godt! 2 unge idrætslærere, en basketspiller fra Stykkisholm nogle gode boldspillere og en gammel dansker (topscorer) behøvede lige netop 15 minutter, som kampen varede, til at sætte det hele på plads og vise, at rutine og psyke gør meget!

Også utroligt så mange gange skudfinten fik alle til at springe op i forsvar, hvorefter det var let at lægge bolden i! Fed følelse!

En elev var så skuffet, at han efterfølgende tog hjem! Den danske rejselærer tog i sundlaug og et varm  bad inden dagens lektioner.

DSC02077

Nu bliver de sidste uger op til jul hektiske!

Ud over timerne i overbygningen er der nu også timer for 5.-6. klasserne og gæsteoptræderne for underskolens andre 5 klassetrin. Sammen med dansktimerne på det hyggelige hold i aftenskolen og min egen undervisning til islandsk bliver det 26 undervisningstimer pr uge! Godt at komme lidt op i gear!!

Så hvad gør det, at der ikke er så meget lys – vi arbejder jo alligevel bare! Men nu begynder nogle af kollegerne også at trænge til juleferie – et langt efterår siden 24. august uden ferier har tæret på deres kræfter med sygedage og fravær til følge!

Jólahátid á Höfn.

I weekenden starter julen her, og den fortsætter ca. 2 måneder, til omkring 1. februar. Der er arrangement søndag, hvor jeg formoder, at det skydes i gang, og i den kommende weekend vil der nok være udsmykning i de fleste huse i byen. Masser af flot lys i vinduerne! Sådan søger man selv for “lysere” tider her i byen i den mørke tid! Nogle huse har fået det sat op, men det bliver nok først i denne weekend, at der kommer fuldt blus på, som vi kender det i Danmark! Jeg fandt lidt julepynt på loftet, så også jeg vil oplyse mit hus!

Det har været SKØNT, at julen ikke startede 1. oktober, som derhjemme! Julen -lysets tid!

DSC02076

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *