Bortførelse

 • Hold dig klar lørdag klokken 5. Jeg henter dig!

Denne “ordre” fra Ragnhildur var ikke til at tage fejl af: Jeg skulle kidnappes!

 • Hvad skal jeg have med? Hvilket tøj skal jeg have på?
 • Varmt, almindeligt tøj
 • Hvad skal vi?
 • Det får du ikke at vide!

Alt forsøgte jeg at gætte på, men ikke dette!

Vi startede med en biltur rundt i Höfn: Julepyntet langt ud over det rimelige! Konkurrerende familier, der år efter år prøver at overgå hinanden i opfindsomhed og belysning. Billeder og videoer kommer senere.

Jeg var godt rundtosset, men så satte vi kursus mod havnen og mod en af blot 3 åbne restauranter. Skulle vi på Humarhöfninn og spise? Nej, alt var lukket og mørkt (?). Imidlertid skulle vi ind til naboen, Kaffi Nýhöfn er en lille restaurant/café. Lukket for vinteren, så hvad…?

Nýhöfn

Ejerne af Humarhöfninn Ari og Maria bor her. Og hvem er de? Ari er bror til Emil, i hvis hus jeg bor/har boet, altså også  Aris barndomshjem! Ragnhild har siden jeg kom villet præsentere os for hinanden, og det blev en fantastisk time! Ari er uddannet civilingeniør i Aalborg, og de har boet der. Både hans og Marias dansk var fremragende, og de sagde vi skulle snakke dansk for at de kunne vedligeholde deres dansk, og fordi jeg jo nok ikke hørte så meget dansk her i Höfn!  Altså snakkede vi dansk!

Ud af mange interessante ting vi snakkede om, blev selve huset udgangspunkt for vores samtale. Ari og Maria købte det for 4 år siden. Da var det færdigtrestaureret på ydersiden – nu ville de gøre det færdigt indenfor. Huset er det ældste hus i byen, opført i 1897 af Otto Tulinius, som bestilte 2 huse i København og fik dem sejler hertil. det ene dog til at blive bygget nordpå.

I dette smukke hus, som oprindeligt var bindingsværk, men nu har karakter af et norsk træhus, bor Maria og Ari i den øverste etage i den mest charmerende og smukke lejlighed man næsten kan forestille sig i et sådant hus.

Café Nyhavn

I etagen nedenunder driver de – ved siden af nabovirksomheden Humarhöfninn – en lille sommerrestaurant/kafé, hvor 2-3 i køkkenet bener rundt i det lille køkken og laver mad til gæsterne.

Nýhöfn disk

I kælderen er der indrettet en lille bar, som har indgang ude fra en lille terrasse. Her sælges og serveres mange forskellige øl-typer fra Mikeller til franske og belgiske specialøl. Dette sted lukker kl. 10 om sommeren, men kan også tage større selskaber til mad.

De 2 naboejendomme er udelukkende beregnet på at imødekomme de mange sommerturisters sult og tørst, som klares med moderne café-mad, barristo-kaffer og de klassiske frokostretter.

Kaffi Nýhöfn

I café-afdelingen står en flot, gammel kakkelovn fra Lange i Svendborg, og i privaten en smuk brændeovn fra Morsø, begge tilsluttet den gamle teglstens-skorsten, men ikke i funtion.     Ligesom selve huset har de deres helt egen historie, inden de havnede her. Maria har i år været med til at skildre hele den fantastiske historie i Hústídindi, historien om handelshuset i Höfn, som nu er bolig og gæstgivere. Jeg fik et eksemplar, så jeg selv kan sætte mig ind i den historie, som på flere måder har med Danmark at gøre.

Skulle jeg have et ønske fri i denne verden, var det at eje sådan et hus! Man kan på nettet gå ind og finde yderligere billeder af dette drømmehus! Desværre ikke af øverste etage, som med sin placering ned til havnen og en dejlig morgenterrasse er en penthouse-lejlighed af høj værdi.

Aftensmad!

DSC02115

Nå, vi skulle ikke spise, og det var helt fint, for jeg har lidt travlt nu med at få tømt fryser og køleskab, så så lidt som muligt skal kasseres, når jeg fredag morgen sætter kursen hjemover. Grønsager får jeg alt for lidt af gennem den mad vi får på skolen, så nu skulle der laves ordentlig mad – det var jo dog lørdag aften!

Denne hurtige kasserolle kom til at smage lige så vidunderligt, som jeg synes den ser ud. Og så med friske grønsager, som er lynstegte i olie og lidt karry og med frisk timian. En håndfuld mixede oliven og en lille skål “frønske” som tilbehør var bare “spitze”!

Desserten er en hurtig kringle, som jeg fik lyst til at bage – der kommer gæster i morgen!

DSC02119

Det var samme kringle jeg bagte til medarbejdermødet mandag. Denne er dog finere i lagene ved hjælp af en ny teknik, jeg har lært.  Og den kan fryses! Om ikke jeg kunne sende opskriften ud til alle? Det var nemlig et dejligt stykke “wienerbraud”, som de kalder både min kringle og mine kanelsnegle! Så nu er hemmelighederne delt med kollegerne i Höfn!

En tanke om "Bortførelse"

 1. Dejlig læsning Frede?
  Du er det som man siger på Islandsk ” góður penni”
  God rejse hjem til Danmark.

  Mvh Emil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *