– og lidt om snesituationen.

Kontraster

Temperaturen steg og steg! Men fra plus 7 grader tirsdag vendte det, og så kom der 2-3 dage med stille dalende sne, vel 20-30 cm, som ikke generede.

Fredag begyndte det at blæse op, og så kom der gang i den løse sne: Den føg hen over Sydlandet og gjorde bilkørsel til en speciel oplevelse. . Til tider kan man ikke se kørebanen, og kun de meget gule pæle i vejsiden fortæller hvor vejen må være: Et sted mellem disse pæle!

Imidlertid kan man ikke se, hvor der pludseligt er en drive, så man må køre med forsigtighed for ikke at miste styringen. Driverne er hurtigt ½ meter høje, og de slår igen, når man kører ind i dem.

Heldigvis kommer man gennem de fleste driver med en 4-hjulstrækker. Legacyen har været på “low” et par gange, hvor jeg skulle gennem nogle store driver, og det har været effektivt hver gang – endnu.

Men her er en, som måtte efterlade sin bil lige her i nærheden.

DSC02296

Desværre havde jeg ikke kameraet med, da jeg kørte hjem fra Stokkseyri, for inde på en mark stod en stor flok heste, næsten dækket af snefygning. Bare det øverste af hestene kunne ses mod en flot lyseblå himmel i baggrunden!

En anden flok var lige blevet fodret, og de stod i ring rundt om en balle wrap, der lige var læsset af til dem. Hver gang de bøjede sig for at nappe en mundfuld, forsvandt de i snefoget. Surrealistisk og flot!

Men der var også heste, som bare, på rigtig islandsk manér stod med bagdelen op i vinden. Som man siger her; Det er de kolde i røven overfor!

2 ungheste var trætte af at stå og vente på varmere vejr. De legede og nappedes og lavede bukkespring og lignede børn, der for første gang er ude i sneen – lettere speedede! Forhåbentligt brænder de ikke der krudt af, de skal holde varmen på indtil april? maj? juni?

Hele byen er indhyllet i snefygning, og det er faktisk ret flot, også flottere end kameraet kan fastholde.

DSC02308

En større snedrive i haven vokser 10-20 cm i timen! Genbohuset er i gang med et forsvindingsnummer. Jeg kan regne ud, at ca. kl. 22.30 er det væk bag en snedrive! Kan desværre ikke filme det, men lægger lige et billede af udsigten fra stuevinduet kl. 15.00. Nej, det er ikke sløret: Det er snefygning!

DSC02310

Men vinteren er halvvejs overstået, og nu har vi lys fra ca. 9.30-17.30. Har ikke mærket det manglende lys overhovedet og er stadigvæk frisk og udhvilet, bare jeg får en lille morfar om eftermiddagen!

En tanke om "– og lidt om snesituationen."

  1. Hej Frede
    Fantastisk læsning om dine oplevelser. En morfar er altid godt, den kan man overleve meget med 🙂
    Hils Magda og god vinterferie til jer,
    våd vinterhilsen fra DK, Lisbeth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *