Schæffergaarden

Billedresultat for schæffergårdenRejselærere til Island stifter bekendtskab med Schæffergaarden, som ligger i Gentofte.

Her inviteres man til 2-3 gange før og efter udsendelse, og møder nye og gamle udsendte og folk omkring projektet.

Schæffergaarden er et hotel- og kursussted i fredelige og rolige omgivelser, hvis man ser bort fra lyden af naboens heste.

Det er især anvendt ifm. grænseoverskridende samarbejde i Norden, især det Dansk- Norske Samarbejde, da det er en fond for dette, som ejer stedet. Gennem 250 år er der skabt smukke, dejlige og moderne rammer om møder og kurser – også for erhvervslivet!

Maden er også vigtig, og laves med klar reference til Norden og Nordens råvarer.

Frokost Schæffergården

Et kursus-sted, som laver en stor frokostbuffet, hvor der skal være nok af alle slags til alle deltagere risikerer let at stå med store mængder mad, der ikke bliver spist.

Derfor er politikken, at man får portionsanretninger til frokosten i stedets restaurant Wohlert: Først en forret, dernæst en enkel hovedret, afsluttende med dessertbuffet (ost, frisk frugt og små desserter og kager).

Det er RIGELIGT til at blive mæt af, især hvis man lige snupper en økologisk juice eller saft til og slutter med den gode kaffe!

Mindre madspil /ingen madspil (ud over de få levninger)!

Serveringen på billedet er fra frokosten i dag, hvor paneret kulmule (lækkert og saftigt) med kål-fennikel-salat (?) og en bernaisse udgjorde den fine hovedret! Groft nybagt rugbrød til – hvis man var meget sulten!

Det snerper!

Jeg var der, fordi 20 islandske dansk-lærere i denne uge er i Danmark for at mødes og udvikle deres kompetencer og netværk – og snakke dansk! En god lejlighed til også at møde Bjørn, som er lærer i Høfn, og som bliver en af mine nye kolleger! Godt at møde ham, dejligt at høre det islandske sprog – for det bliver der jo talt i pauserne – og fint at lave de første forhåndsaftaler med en samarbejdspartner. Vi enedes om at jeg skal finde en lille stak danske børne- og ungdomsfilm, som jeg kan tage med, og som vi kan bruge i undervisningen.

Vi snakkede IKKE om, at vi skulle undgå Mig og Charlie, Min søsters børn eller Gummitarzan, men selvom også DE havde fine momenter, vil jeg bestræbe mig på nyere film (siden 2011) og tage et lille udvalg  med!

Forberedelserne – fortsat!

Det var også fint at møde Lisbet, som skal være i Reykjavik og rare og hyggelige Michael, som både er koordinator og ham, der baner vejen for os og laver de forudgående aftaler med kommuner og skoler, hvilket ikke altid er lige nemt! Men han brænder for dansklærerne og deres position i Island, og derfor skal det nok lykkes, så vi kommer i aktion der, hvor han finder plads!

Der dukker hele tiden flere og flere praktiske spørgsmål op, nu hvor afrejsen nærmer sig, og Michael svarer beredvilligt på ethvert nok så banalt spørgsmål!

Havde aftalt at ro kajak med Torben i denne uge, men af forskellige årsager har vi valgt at skubbe turen til 2016! Det gav lidt luft til at få gennemtænkt forberedelserne og ordnet de sidste praktiske ting herhjemme! Der er både en tagrende og et drivhusglas, der skal være fikset inden.

Flybilletten er købt og betalt! Om bare 14 dage har vi aftalt at spise aftensmad sammen i Reykjavik! NU skal der pakkes færdigt, dvs. at de sidste undervisningsmaterialer skal bestilles hjem og mængden af rejse- og vintertøj skal fordeles i 4 seniorflyttekasser og 1 kuffert (og ét styk håndbagage!) Købte 10 par engangssokker til den første uges tid på vejen hjem! Så er DET klaret!

Fik sagt på gensyn til Kasper og Katrine, som bor i København, uden at vide om vi ses inden, i eller efter Island!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *