Kvalitetstid.

DSC02319

Skemafri uge! Hvad gør man så??

Det havde Joakim, og han spurgte, om han kunne besøge mig, og: Selvfølgelig!

“Jeg tager sgu lige op til dig og får noget kvalitetstid sammen med dig!”, sagde han. Og DET fik vi! Samtidigt må jeg indrømme, at vejret næsten altid er fantastisk og afvekslende (typisk islandsk), når jeg har gæster.

Nogle ting gik igen i hans besøg, som var så fint og afslappet, at jeg også oplevede en slags mini-ferie derved, selvom jeg havde fuldt timetal på ny skole: Sunnulækjarskolen i Selfoss.

  • Vi badede. Og det i 5 forskellige omgivelser: Den gamle Sundhöllin i Reykjavik, de varme kilder i Reykjadalen, Stokkseyri Sundlaug, den store hottub i Fludir, og Sund i Mossfellsbær, en af de mest moderne anlæg i Reykjavikområdet.

hottubsundhöllin

fludir 1

  • Vi så og snakkede fodbold, tippede, var til storskærmskamp: Finale mellem City og Liverpool.
  • Vi spiste herlig mad, hvad enten det var friskt fra fiskehandleren, tårepersende thai-mad i Reykjavik eller hummerbrød i Kaffi Selfoss
  • vi kørte ud og så natur og turist-steder: Geysir, Thingvelir, Gullfoss, Seljalandsfossen, Skogafoss, Urridarfoss, Fludir, stranden, havnene, Nordens Hus, Perlan, Rådhuset i Reykjavik, Harpan osv.

og:

  • vi så på fugle. Dog mest Joakim, men i ugens løb lærte jeg 6-7 vinterfugle at kende, ergo kan man godt kalde mig en slags fuglekender!!

DSC02395

Ung mand i huset.

Og Joakim tog sin herrepart af såvel husopgaverne og transportudgifterne, og var også den, der kørte mest, når vi var rundt.

Vi drak en god mængde

  • te
  • diverse kaffe
  • øl
  • og en rom (ved en særlig lejlighed)

Det var dejligt at blive vartet op, og det gjorde udfordringerne i den nye skole meget lettere at håndtere, også fordi Joakim var god at sparre med om dette.

Nogle gange kørte Joakim mig til skole og videre i bilen, bla. mod Thorsmørk, ud i Flói fuglereservat, i morgencafé eller til Bobby Fischer-centret! Han fortalte om mange, gode oplevelser derved!

På tur.

Flotte ture, natur og spændende oplevelser – hver dag!

DAGBOG.

lørdag: flot tur gennem den hvide sne over Threngsli-passet til Thorlákshöfn.
Tyrkisk linsesuppe. Trætte. Tidligt til ro.
søndag: kysten, fuglene, indkøb Selfoss
Hummerbrød på café, linsesuppe. Fodbold på storskærm,TV-fodbold hjemme
mandag: Til Reykjavik. Harpen, Rådhuset, Reykjavik Roosters (café), Sundhöllin, Thaimad så stærkt, at læberne brændte.
tirsdag: På jagt efter hulerne. Hveragerdi jordskælvscenter.
Nordlys: 2½ time med afvekslende styrke. Mest mod vest. Vi kørte til havnen for at se. Joakim sent i seng - måske fordi vi fejrede synet med en god rom!
Torskeret.
onsdag: Fremragende vintervejr, ingen vind, 1-2 graders frost. Vandret op til de varme kilder i Reykjadalen og lå i en bugtning i perfekt tempereret vand i næsten en time, inden vi tog tilbage.
Lammekølle.
torsdag: Tur til havnen til Vestmannaøerne, Skogafoss og Seljalandsfoss. Filmoptagelser med Jackie Chan og en indisk skuespiller til filmen: Kung Fu YOGA. Bade i Stokkseyri - med kaffe på bassinkanten.
Lammekølle.
fredag: Tur til Fludir, et for mig ukendt sted, hvor der i mange år har været en naturligt anlagt bassin lige ved siden af en elv og geotermisk varme, også brugt til at dyrke nogle af de fine islandske tomater, vi kender.
Aften: TEATERTUR: NJÁLA i Reykjavik!
lørdag: Joakim besøger fuglemand i Selfoss. Eftermiddag:Tur til Borganes. Setlementmuseum og Egill Skallagrimson. Bad i sund i Mossfellsbær. Snevejr på hjemturen.
søndag: Dårligt vejr på kysten. Vi kører mod Reykjavik. Får kaffe på Perlan, besøger Nordens Hus, kører ud til Keflavik Havn og kigger fugle. Farvel og tak - SUPER uge!
 DSC02418

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *