Sidste uge

Jeppe, Kaspers kammerat og min sidste gæst i Island er kørt til Keflavik! Den seneste uge har været velsignet af et – for det meste – meget smukt islandsk forårsvejr, og denne morgen er ingen undtagelse.

Og dog: I nat regnede det for en sjælden gangs skyld. På vejen mod broen lå der et fint lag sne, som kun lyset og varmen har tøet op i. Var vågen 2.30 og kunne faktisk godt have læst en avis udendørs, så nu er her lys i mindst 21 timer!

Underlig situation at køre mod Keflavik nøjagtig en uge før jeg rejser hjem! Jeppe spurgte også til mine tanker her til afslutningen af rejsen, men de er vist ikke kommet helt frem endnu!

De praktiske udfordringer inden afrejsen fylder mest. Måtte skifte bil torsdag, men oplevede en ualmindeligt opmærksom politisk chef i form af Thorsteinn, der er skoledirektør i Selfoss. Selvom han havde fri, havde han set mit nødråb fra aftenen før på mailen og allerede skaffet mig en ny bil. I det mindste til mandag. Så håber jeg han har noget på hånden til de sidste 4 dage på arbejde og min tur til lufthavnen lørdag, så jeg ikke bliver presset.

Alene i lejligheden kan jeg nu begynde at gøre rent. Der er 7 rum, som alle skal have godt med sæbe, vand og klud! Og der skal også pakkes. Dels de ting jeg skal have med mig i kufferten lørdag, men også de ting, som flyttefirmaet skal få hjem. Heldigvis har 2 firmaer tilbudt at gøre det, så nu skal jeg bare aftalemed det ene firma, hvordan vi gør.

Sidste middag.

De materialer jer har ´haft med hjemmefra og brugt heroppe skal ind på biblioteket i Reykjavik ved Universitetet, så andre dansklærere kan få glæde af dem næste år. Ved samme lejlighed skal vi afrunde året sammen, Michael, Lisbet og jeg. Charlotte er taget hjem, men skal jo også herop igen. Hende ser vi først, når vi skal videregive erfaringer til næste rejselærerhold i Gentofte den 24. juni. En god middag og en god snak vil være et dejligt punktum for rejsen.

Sidste opgaver.

Timerne i den kommende uge bliver forhåbentlig lette at gå til. Selvom jeg lavede nye øvelser, opgaver og videreudvikling af materialet så sent som torsdag, er jeg ved at have de ting klar, som har fungeret, og som ikke kræver yderligere forberedelse. Alle disse skal med i den rapport, som jeg skriver færdig her i weekenden.

Opfølgning på lærerkurset i slutningen af april skal også færdiggøres og sendes, og endelig skal jeg have et møde med de meget engagerede og progressive dansklærere på skolen, som har udviklet så meget danskmateriale baseret på it. Det kunne være en fornøjelse at komme hjem med gode ideer til yderligere udvikling af mit materiale, som jeg håber også at kunne afsætte til kolleger i danske skoler.

Tiden indtil lørdag 10.25 (afgang med SAS fra Keflavik) skal nok gå hurtigt – der bliver nok at arbejde med, så ventetiden ikke bliver for smertelig!

Lørdag, den 21. maj, en uge før jeg lander i Kastrup!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *