Reykjavik-Höfn

I turistbutikker i Island kan man – til en ”pæn” pris købe denne t-shirt:

weather iceland

”Hvis vejret i Island er dårligt, så vent 5 minutter. ”

Det har vi oplevet, dog ikke i så ekstrem grad.
Men hvis man kører de 455 km fra Reykjavik til Höfn (udtales som en mellemting mellem ”høb” og ”heb”!) ad Ringvej 1, som går rundt i hele Island, ser man alligevel fænomenet, om end på en anden måde: Landskabet forandrer sig meget hurtigt, især på de sidste 300 kilometer, og hvert 5. minut må man sige til hinanden: Næh, hvor er her pænt!

Da det tager omkring 6 timer at køre strækningen, er det rundt regnet 72 gange man uvægerligt må sige: Næh! Og: Hvor ER her flot!

Man kan også, som mine ellers gode kolleger, Charlotte og Lisbet, der som kører og ko-driver sørgede for, at vi kom godt ud til Höfn, gøre det rablende gale, at man siger ”Nåååh!” hver gang man kører forbi en mark med islandske heste!

Det bliver så et uafbrudt nåååh og næh i stive 6 timer!

Det er !!##! svært at holde ud!!

Næh náh

Men landskaberne og naturen ER smukke, vilde, anderledes og fantastiske, og med høreværn eller lidt musik i ørerne er det tåleligt! Og stoppene ved de store turistattraktioner i Sydisland fortæller os, at turistsæsonen længe ikke er forbi endnu! Selv ude i Höfn er der mange, og næsten alle guesthouses og hoteller er godt belagt!

Ragnhildur, som er chef for børne-, unge- og fritidsaktiviteter i byen (skolechef) fortalte, at de lokale næsten ikke spiser på byens restauranter om sommeren, fordi det er så svært at få bord.

Godt for byen, hvis eksistens er truet – herom mere senere – men skidt for priserne, som er skyhøje, især på overnatningsstederne.

En tanke om "Reykjavik-Höfn"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *