SÅ starter vi!

Elever i Grunnskòli Hornafjardar har haft en lang sommerferie siden midten af juni. Det fremgår af nyhedsbrev på kommunens hjemmeside: www.hornafjordur.is, at de nu er glade for at vende tilbage til skolen. Det gjorde de torsdag, den 27. august.

Ragnhildur brugte godt 2½ time søndag til at vise mig rundt i byen og fortælle dens spændende lokalhistorie. Vi var indholdsmæssigt langt omkring: Fra byens 4 skoler (ganske flot med kun 260 elever), de 2 skoler for billedkunst og musik, over havn og fiskeri, alderdomshjem til udlån af golfudstyr, som hun da havde, hvis jeg havde lyst! Og også et sted hvor Magda kunne låne 100 heste, hvis det blev aktuelt!

Og så mente hun, at jeg bare skulle se at komme i gang – skolen og lærerne ventede!

Første møde med skolens staffsmenn (lærerstab) for 7.-10. klasse.

Afsted til skole! Vejr til skjorteærmer på både udturen klokken 8.00 og hjemturen kl. 16.00.

Skolens leder er Eyglò, som er konstitueret, da den forrige leder er i gang med at videreuddanne sig.

Hun viste mig skolen, som er renoveret 100% indenfor de seneste 3 år og står som ny og moderne.

Blogbilleder 190

– og med denne udsigt:

 

Blogbilleder 191

Vi fik lavet en foreløbig aftale om mine funktioner og jeg lånte en arbejdsplads (Ja, det har man også i Island!) og fik lidt kontorarbejde fra hånden. Efter en middagslur hjemme blev jeg introduceret til lærermøde om eftermiddagen! Fik en dejlig, varm modtagelse med klapsalver for en lille tale jeg holdt på 3 sprog, og fik en arbejdsplads og en opkobling på skolens netværk – intet til hindring for at starte!
Idræt

Allerede søndag så jeg byens U-19 hold spille fodboldkamp på stadion Sindravöllir, som består af lækker, jævn, men noget langhåret, opvisningsbane og omkringliggende opvarmningsfaciliteter, en multibane, en 4-spors cindersbane (8 på 100-meter-langsiden) udendørs svømmeanlæg (sundlaug. Udtales ”syndløj”!) og en enorm idrætshal, som viser sig at holde målene for en udendørs fodboldbane, og er skænket af fiskeforarbejdningsfabrikken i byen. Desuden har skolen en ”lille” idrætshal, ca, 25×30 meter, som de syntes er ved at være for lille!

Denne er bla. udstyret med topmoderne scoretavle og alt andet til basketball; hæve-sænkekurve og meget mere.

Alt i alt idrætsfaciliteter, som enhver middelstor dansk by ville være misundelig på, men som her i Island er et must – eller var det, før den økonomiske krise og krakkene i 2008 kom i Island.

Idræt og sundhed er vigtigt i Island! Det ses på faciliteterne! Og der er mange idrætsaktive, så de bliver spændende at følge i den tid, jeg er her.

 Islandsk CPR-nummer.

Mit flyttelæs er ikke kommet! Firmaet har givet besked om, at det først kommer torsdag, og ikke mandag som lovet! Det er nu ok: Jeg har lige vasket og tørret snavset tøj, så jeg igen har til en uge fra kufferten. Men der er selvfølgeligt noget udstyr og – især – bøger, jeg skal bruge snart!

Det islandske cpr-nummer, som har 4 andre sluttal end derhjemme, bestilte vi tirsdag i sidste uge i Reykjavik. Det tager ca. 5-6 arbejdsdage at blive behandlet. Først derefter får vi det tilsendt og først derefter kan jeg feks. åbne en islandsk bankkonto, købe og åbne en internet- og TV-pakke til huset, få udleveret mit flyttelæs OG: Købe halvårskort til sundlaug (svømmehal/bassin og hot tubs)!!

I svømmehallen kunne jeg dog få kredit indtil CPR-nummeret kom – hvis jeg var MEGET beskidt! Hmm!

Den 1. september tager overbygningen (7.-10. klasse) på vandretur i fjeldene udenfor Höfn. Jeg skal naturligvis med på denne dag. Om jeg kunne klare den lange tur, spurgte jeg Bjørn, min gode lærerkollega på skolen.

  • Jo, mente han!
  • Det er ikke noget problem for en dansker, som er bjergvant!

Hmm!

Så første arbejdsdag med elever er en fjeldtur! Tak, Island!

Blogbilleder 174

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *